середа, 6 вересня 2023 р.

06.09.23

               Добрий день, шановні батьки та кмітливі малята.




Для того, щоб увімкнути бадьорий режим та гарний настрій, розпочинаємо наш день з ранкової гімнастики.

Малята, на занятті з ознайомлення з природою ми сьогодні поговоримо про те, кому потрібне сонце.



Користь пальчикової гімнастики для дітей дошкільного віку

Пальчикова гімнастика - це спеціальні ігри, спрямовані на розвиток інтелектуальних здібностей дітей. У процесі регулярних тренувань у малюків не тільки формуються основні навички, а й налагоджується більш тісний емоційний контакт із батьками. 
    Пальчикова гімнастика впливає на розвиток дрібної моторики, мислення і мовлення дошкільнят. Вже давно помічено, що рухи пальців і рук, супроводжувані приказками та віршиками, гарно впливають на розвиток дітей. Доведено, що рухи пальців добре впливають на розвиток мовлення дитини. 
   Також ігри з пальчикам сприятливо діють на емоційний фон, діти більше починають наслідувати дорослим, більш уважно прислухаються до слів і розуміють сенс сказаного йому, плюс до цього мовна активність різко підвищується.
   За допомогою пальчикової гімнастики дитина вчиться концентрувати увагу, правильно розподіляючи її. При виконанні розвиваючих вправ, супроводжуючи їх невеликими віршиками, малюк починає більш чітко говорити і у нього посилиться контроль за рухами.
   Пальчикова гімнастика впливає і на розвиток пам'яті дитини, так як під час вправ вона запам'ятовує положення рук, рухи. Зображуючи пальчиками який-небудь предмет, малюк розвиває свою уяву і фантазію. 
   Крім перерахованого, пальчикова гімнастика впливає на розвиток м'язів пальчиків дитини, вони стають сильнішими і більш рухливими. Надалі такі навички дуже знадобляться при оволодінні навичками письма. 
Перед кожним заняттям з художньо-продуктивної роботи рекомендовано робити з дітьми пальчикову гімнастику.
                              
                       Тож розпочинаємо пальчикову гру "Дитячий садок"



На занятті з аплікації ми будемо робити доріжку з кубиків.



Запрошую вас пограти в дидактичну гру "Один-багато"



                      
                               Бажаю всім тихого, мирного дня!












































Немає коментарів:

Дописати коментар